Jurnal IEC 37

Inca de acum câtiva ani, Capitala României a fost desemnata drept gazda a celei de-a 37-a Conferinte a Comitetului Executiv International IPA (IEC), importantul eveniment fiind prevazut pentru luna Septembrie a acestui an. La întrunire au participat reprezentanti ai 58 dintre cele 63 de sectii nationale aceasta dând, pe buna dreptate, anvergura unei reuniuni mondiale.
In perioada 18-25 Septembrie 2011, in somptuosul “Rin Grand Hotel” din Bucuresti s-a lucrat intens: initial au intrat in sesiune membrii PEB (Biroul Executiv Permanent) si intreg staff-ul tehnic international, pentru ca, din ziua de 21 reuniunea sa se desfasoare in plen.
Festivitatea deschiderii oficiale s-a desfasurat miercuri, 21 septembrie, in sala „C. A. Rosetti” din Palatul Parlamentului, \n fata tuturor delegatilor straini si insotitorilor acestora, a reprezentantilor conducerii principalelor structuri din MAI – inclusiv a ministrului Administratiei si Internelor, dl Traian Igas. Presedintele Sectiei Române IPA, dl Costica Voicu a adresat un cuvânt de bunvenit, tuturor oaspetilor straini si personalitatilor române prezente in sala. I-au succedat la microfon domnii Liviu Popa – Inspector General al Politiei Române si ministrul Administratiei si Internelor – dl Traian Igas care s-au referit la IPA si la importanta evenimentului international care-i reuneste la Bucuresti pe mesagerii asociatiei de pe intreg mapamondul. Dl Michael Odysseos – presedintele international – a \ncheiat sirul de alocutiuni cu o scurta prezentare a manifestarii de la Bucuresti, in contextul geopolitic in care se defasoara aceasta si a circumstantelor promitatoare oferite de gazde, pentru buna defasurare a Conferintei. In consecinta, a declarat deschisa cea de-a 37 Conferinta IEC a Asociatiei Internationale a Politistilor.     
Acest moment oficial a fost urmat de un emotionant program artistic, sustinut de interpretii Ansamblului „Ciocârlia”. Piesele prezentate au constituit un frumos evantai muzical international, dar si o scurta trecere in revista a folclorului românesc, fiind raspalatite de auditoriu cu indelungi aplauze.
Momentele oficiale ale zilei inaugurale au fost urmate de festivitatea depunerii unor coroane de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol. In cadrul ceremonialului, sustinut de muzical Fanfara Jandarmeriei Române, reprezentantii Comitetului Executiv National al Sectiei române, membrii Biroului Executiv Permanent al IPA, condusi de dl presedinte international – Michael Odysseos au depus coroane de flori. Dupa incheierea festivitatii, marcata prin defilarea detasamentului de jandarmi prezent la activitate, delegatii straini au fost invitati sa participe la fotografia de grup, alaturi de reprezentantii gazdelor.
In sala „Bucuresti” a „Rin Grand Hotel” s-au desfasurat, apoi, lucrarile prorpiuzise ale reuniunii. Dupa rapoartele reprezentantilor PEB – au fost dezbatute toate aspectele de interes general ce privesc viata organizatiei mondiale – mai ales in actualul context geopolitic, al agravarii crizei economice globale, a acutizarii fenomenului terorist si, nu in ultimul rând, al evenimentelor tragice marcate de cutremure, inundatii si incendii catastrofale ce au marcat ultimul an.
S-a discutat de actualitatile si viitorul IPA, exprimându-se convingerea ca valorile umane, prietenia si solidaritatea trebuie sa prevaleze, ca tinerii membri trebuie sa invete si sa se angajeze activ in dezvoltarea organizatiei.
Cu unanimitate de voturi, au fost confirmata, ca sectie cu drepturi depline, Asociatia din Macao, delegatii acesteia fiind felicitati si aplaudati de cei prezenti. Sectia nationala spaniola a fost desemnata ca «sponsor» al viitoarei sectii IPA din Columbia.
In “asteptare” se mai afla Bosnia/Herzegovina – ca sectie in curs de fondare si nu este lipsit de importanta ca la reuniune au asistat, ca invitati, reprezentanti ai Armeniei si Republicii Macedonia.
Lucrarile au cunoscut si o sesiune de work-shop-uri, membrii delegatiilor fiind grupati in 10 “ateliere” de lucru – cu tematici apropiate de interesul special al fiecarei sectii nationale. Auditoriului i-a fost prezentat noul site al IPA: www.ipa-iac.org (functional deja pe Internet). Totodata, din programul intâlnirii a facut parte si momentul comunicarii rezultatelor Concursului international de fotografii – organizat cu sprijinul nostru, de catre Sectia IPA Israel.
De altfel, cu acest prilej s-a vernisat si expozitia – cu peste 50 de lucrari, grupate pe trei tematici: „politie”, „general” si „presa”.
Dna vicepresedinte PEB, Juliana Papne Vengso, a facut oficiul acordarii premiilor, alaturi de dl Michael Odysseos – având astfel prilejul sa felicite organizatorii români  pentru modul de prezentare a lucrarilor.
Insotitorii delegatilor si alti numerosi vizitatori au beneficiat de un program turistic special alcatuit special pentru ei. In ziua de 24 septembrie, toti participantii straini – inclusiv cei care fusesera ocupati cu lucrarile manifestarii -, au facut turul Capitalei, vizitând importante edificii si locuri publice din Bucuresti.
Toate serile au fost incheiate cu imbelsugate mese, tinute in salonul “Stars” unde, pe lânga faptul ca au urmarit spectacolele oferite de Ansamblul Artistic “Ciocârlia”, si-au putut demonstra si abilitatile de dansatori sau de cântareti.
Seara de gala a fost deschisa prin alocutiunea dlui Presedinte Costica Voicu care a multumit oaspetilor straini pentru onoarea de fi acordat sectiei noastre increderea organizarii reuniunii si pentru ca ne-au vizitat, la noi acasa, cunoscându-ne mai bine.
Dl Presedinte International Michael Odysseos a preluat microfonul si – asistat de catre toti membrii PEB – a felicitat Comitetul Executiv National al Sectiei Române, oferind gazdelor prin reprezentantul acestora – Presedintele sectie nationale, un Certificat de recunoastere a meritelor, precum si diplome de apreciere tuturor membrilor acestui for si câtorva persoane din Comitetul de organizare.
Intrucât intâlnirea IEC din 2012, mai precis Congresul IPA – international, se va desfasura la Eilat – in Israel, dl M. Odysseos a preluat, de la conducerea Sectiei Române, drapelul oficial al Asociatiei si l-a transmis dlui Iaakov Turner – Presedinte de onoare al IPA – Israel. In final, a mai multumit odata gazdelor române si a urat succes sectiei ce va organiza urmatoarea reuniune, in Septembrie 2012.
Ecouri ale importantei reuniuni de la Bucuresti s-au facut prezente la scurt timp dupa incheierea acesteia: zeci de mesaje din partea participantilor la manifestare, scrisori din partea staff-ului PEB si ale presedintelui international au reliefat buna organizarea si calitatile excelente de gazde ale romanilor, care au contribuit la succesul evenimentului. De altfel, si in mesajul sau de Craciun si Anul Nou 2012, dl Michael Odysseos a facut  referiri la aceasta.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =