• 158-160 sos. Olteniței, Sect. 4, București 041323 RO
  • +(40) 21 9950
  • Lu.-Vi.:  8:30am-4:00pm   W/end:  Închis

Participă la concursul ”Premiul Internațional de poezie”, susținut de IPA Regiunea 1 București!

IPA Regiunea 1 București încurajează membrii IPA pasionați de scris să aplice la unul dintre cele mai cunoscute concursuri internaționale, ”Premiul Internațional de Poezie”, ajuns la cea de-a 31-a ediție și organizat de Centrul Giovani e Poesia din Triuggio (MB) în colaborare cu IPA Regiunea Lombardia şi Centrul Lingvistic Cultural QUI Bulgaria.

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Concursul se adresează atât copiilor, cât și adulților pasionați de poezie! Creațiile pot fi prezentate în format video sau în altul. Spre exemplu, autorul poate intona versurile, având avantajul unui fond muzical, al unui clip video sau a unor poze.

Înscrierea la concurs se va face la IPA Regiunea 1 București, la următoarele adrese: ipabucuresti1@iparomania.ro sau dincaluigi@yahoo.com, menționând nume, prenume, vârstă, secțiunea pentru care aplică și regiunea din România din care provine.

Materialele vor fi trimise către doamna Ramona Popescu, secretarul IPA Regiunea 2 Lombardia-Italia CEL Brianteo pe adresa de email magdalenaramona.bnb@gmail.com! MAI MULTE DETALII AICI!


Premiul cuprinde 7 secţiuni:
A – copii până la 12 ani împliniţi
B – şcoli (categorie speciala)
C – tineri cu vârsta cuprinsă între 13 şi 17 ani împliniţi
D – tineri de la 18 ani
E – secţiune destinată colectiilor inedite
F – secţiune destinată Fotografiei şi Poeziei pe tema Natură/ Mediul înconjurător/ Societate
G – secţiune destinată “promovării sentimentului de frăţie, dragoste pentru libertate şi apărarea păcii)

Poeziile vor fi trimise în felul următor:

Secţiunea A, C, D, G – nu mai mult de trei poezii pe temă liberă, max 32 versuri fiecare;

Secţiunea E – nu mai puţin de 20 de poezii, nu mai mult de 35, max 32 versuri fiecare;

Secţiunea B – o singură creaţie pe temă liberă care reprezintă rezultatul unui proiect comun desfăşurat în şcoală de elevi singuri sau de grupuri ai unei sau mai multor clase

Secţiunea F – o poezie căreia îi va fi ataşată o fotografie

Toate creaţiile vor fi inedite şi vor fi trimise în 7 copii (doar pentru secţiunea F şi G – 2 copii), dintre care doar una va conţine datele autorului. La secţiunea C se va ataşa o copie a unui document de identitate care să conţină data de naştere. Pentru autorii care provin din ţări extra UE, participarea este gratuită. Textele vor fi trimise în limba originală, dar vor fi însoţite de traducerea în italiană.

Cote de participare: secţiunile A-B-G – gratuite, C – 10 euro, D – 15 euro, E – 15 euro, F – 5 euro. Cotele pot fi trimise prin transfer bancar direct în contul următor: ASS.CENTRO GIOVANI E POESIA (IBAN: IT80Z08901 339300000000008481 – BIC/SWIFT: ICRAITRRP10)

Premiile vor consta în bani (de la 100 la 300 euro), medalii de argint, trofee, diplome, cărţi şi alte premii speciale.
Termen limită de trimitere a creaţiilor: 31 ianuarie 2022. Premierea va avea loc pe 5 iunie 2022.

MULT SUCCES TUTUROR! #ServoPerAmikeco