Precizări privind situația Regiunii IPA 1 Sibiu

În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu care privește comiterea unor infracțiuni de corupție în care sunt implicați polițiști din cadrul IPJ Sibiu, care ar fi solicitat diferite sume de bani în exercitarea atribuțiilor de serviciu sub forma unor contracte de sponsorizare pentru Regiunea IPA 1 Sibiu, IPA Secția Română face următoarele precizari:

Suntem consternați de acțiunile individuale ale unor membri de încălcare a legii, care produc un impact negativ atât asupra organizației noastre, cât și în plan instituțional.

Obiectivele Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Română se referă, în primul rând, la promovarea respectului față de lege, ordinea națională și internațională, stimularea legăturilor de prietenie, întrajutorare și respect reciproc, creșterea prestigiului și imaginii structurilor profesionale din care fac parte membrii I.P.A. Secția Română. Acestea sunt și rămân reperele principale și fundamentale ale activității noastre!

IPA Secția Română dezaprobă total astfel de practici și se delimitează de orice comportament care nu este în acord cu statutul profesional, codul de etică și deontologie profesională, precum și alte acte normative care reglementează acest domeniu.

Solicităm responsabilitate cu privire la gestionarea activităților asociației la nivel regional, a contactelor și colaborărilor pe care le inițiați, în baza unor legături principiale în conformitate cu prevederile Statutului IPA Secția Română și ale legilor statului român.

Toate derapajele comportamentale, încălcări ale legii ori ale Statutului IPA Secția Română trebuie sancționate imediat, atât la nivel regional, cât și la nivel național.

Rămânem partenerii instituțiilor statului român și vom sprijini întotdeauna orice demers pentru prevenirea și combaterea actelor infracționale, subliniind încă o dată faptul că îi așteptăm în marea familie IPA pe cei care se regăsesc în obiectivele și standardele acestei asociații, care respectă legea și trudesc pentru respectarea ei!

SERVO PER AMIKECO
IPA SECȚIA ROMÂNĂ

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + nine =