Reuniunile Naţionale ale Sectiei Române

CRONICA IPA ROMÂNIA

2016 – Al XX-lea Congres National

Componenta noului Comitet Executiv National si ai Comisiei de Cenzori:
Presedinte
COSTICA VOICU c.voicu@iparomania.ro
Vicepresedinte
BOGDAN IOAN i.bogdan@iparomania.ro
Vicepresedinte
FLORIN OLARU f.olaru@iparomania.ro
Vicepresedinte
ELENA BANEA e.banea@iparomania.ro
Vicepresedinte
CATALIN BALTEANU c.balteanu@iparomania.ro
Secretar general
ION GHERGHITA m.gherghita@iparomania.ro
Trezorier national
FLORIAN SAFTA f.safta@iparomania.ro

2015 – A XIX-ea Intrunire a IPA Sectia Romana
2014 – A XIII-a Conferinta Nationala
2013 – A XII-a Conferinta Nationala
2012 – Al V-lea Congres National al IPA Sectia Romana

Mesajul Ministrului Radu Stroe

Al V-lea Congres National al IPA Sectia Romana (FOTO 1)

2011 – A XI-a  Conferinta Nationala – Poiana Brasov

In perioada 28-29 octombrie 2011, in complexul hotelier „Alpin” din Poiana Brasov s-a desfasurat cea de a XI-a Conferinta a Sectiei Române. La reuniune au fost prezenti mai mult de 200 de reprezentanti ai Comitetelor Executive ale celor peste 150 de regiuni ce alcatuiesc sectia nationala, precum si invitati din partea sectiilor
din Ungaria si din Republica Moldova.
Ordinea e zi prezentata, inca din momentul deschiderii oficiale a manifestarii, de catre dl prof. univ. dr. Costica Voicu, a cuprins prezentarea rapoartelor de activitate ale Sectiei nationale (prez. de dl Secretar general Iulian Medrea), Trezoreriei (prez. de dl Trezorier national Florian Safta), Comisiei de cenzori (prez de dl presedinte Nicolae Chesnoiu) si ale vicepresedintilor din cadrul Comitetului Executiv National.
Intrucat anul 2011, are o semnificatie aparte – prin faptul ca el marcheaza 15 ani de la admiterea Sectiei Române in marea familie a Asociatiei Internationale a Politistilor (Brisbane – 25 oct.1996) un numar de 28 de regiuni au primit “Diploma de excelenta” si placheta omagiala, iar membrii comitetelor executive prezenti la reuniune au primit câte un “Certificat de merit” si placheta respectiva. Precizam ca regiunile distinse, in mod special, sunt cele infiintate inainte de 1996.
Programul reuniunii a cuprins si vizionarea filmului realizat cu prilejul celei de-a 37-a Conferinte IEC, desfasurate la Bucuresti in perioada 20-25 septembrie 2011. Astfel a fost subliniata importanta activitate internationala organizata de Sectia Româna a IPA si aprecierile deosebit de pozitive primite de asociatia noastra de la toate forurile din tara si strainatate.
In numele comitetului Executiv National, dl presedinte Costica Voicu a propuns Conferinte Nationale:
a) instituirea zilei I.P.A.- in data de 31 august a fiecarui an, dedicata promovarii imaginii asociatiei noastre, prin organizarea de activitati culturale, sportive, sociale si profesionale de catre fiecare Regiune;
b) instituirea Premiului National al I.P.A.- Sectia Româna, ce va fi acordat acelui membru al Asociatiei noastre care s-a evidentiat in mod exceptional pe coordonatele profesionale, culturale, sportive, sociale sau de orice alta natura, potrivit Statutului I.P.A. (valoarea 1000 €) si regulamentul de acordare a premiului.
c) instituirea Premiului Tineretii ce va fi acordat studentului, absolvent al Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, membru I.P.A., clasat cu cea mai mare medie la finalizarea cursurilor de licenta.
d) constituirea, la Casa I.P.A. – Lipova – Arad si Casa Lepsa – Vrancea, a unor Centre de Consfatuiri Profesionale, ce pot gazdui conferinte, seminarii si reuniuni pe probleme profesionale, specifice Regiunilor, componente ale I.P.A. – Sectia Româna.
Toate propunerile au fost acceptate de Conferinta nationala, lucru reliefat si in numeroasele luari de cuvant ale participantilor la manifestare.

2010 – A X-a Conferinta Nationala – Bucuresti
2009 – A IX-a Conferinta Nationala – Timisoara
2008 – Al IV -lea Congres National – Oradea
2007 – A VIII-a Conferinta Nationala – Arad
2006 – A VII-a Conferinţă Naţională – Brasov


2005 – A VI-a Conferinţă Naţională – Caciulata
2004 -Al III-lea Congres National – Bucuresti

Lucrările celui de al III-lea Congres Naţional s-au desfăşurat la Bucureşti, în cadrul Centrului de Studii Postuniversitare al M.A.I.

Cu ocazia acestor lucrări, prin vot secret, a fost ales noul Comitet Executiv Naţional, format din:
– Costică Voicu, preşedinte;
– Iulian Medrea, secretar general;
– Florian Safta, trezorier naţional;
– Dumitru Derscanu, Lazăr Cârjan, Sichet Gheorghe şi David Mihail, vicepreşedinţi.

2003 – A VI-a Conferinţă Naţională

2-5 octombrie 2003, Craiova
Intre 2 si 5 octombrie 2003, IPA Regiunea Dolj a găzduit la Craiova, lucrările celei de-a VI-a Conferinţă Naţională. Impreună cu reprezentanţii celor peste 14.000 de membri, organizaţi în 52 de regiuni şi cu membri Comitetului Executiv Naţional, a fost prezentată şi analizată activitatea desfăşurată în anul 2003 de IPA Secţia Română. Ne-am bucurat de prezenţa domnului Michael Odysseos, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor, invitaţi, reprezentanţii secţiilor IPA din Bulgaria, Cipru, Grecia, Anglia, Cehia, Israel, Polonia, Ungaria şi Turcia, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, reprezentanţi ai MAI, reprezentanţi ai administraţiei publice a judeţului Dolj şi ai mass-media .
La invitaţia IPJ Gorj, participanţii au vizitat Complexul cultural şi muzeistic Constantin Brâncusi şi Mânăstirea Tismana.

2002 – A V-a Conferinţă Naţională

24-26 septembrie 2002, Cluj-Napoca
Am fost onoraţi de prezenţa domnilor Henry-Rolland Thiellement, prim vicepreşedinte al IPA Franţa şi Costas Danusis Grecia

2001 – A IV-a Conferinţă Naţională

5-7 octombrie 2001, Vaţa de Jos
In perioada 5-7 octombrie 2001 s-au desfăşurat lucrările celei de a IV-a Conferinţă Naţională în localitatea VAţa de Jos din judeţul Hunedoara.
Impreună cu reprezentanţii celor 8.700 de membrii, organizaţi în 44 de regiuni şi a membrilor Comitetului Executiv Naţional au prezentat şi analizat activitatea desfăşurată în anul 2000 de IPA Secţia Română
Am fost onoraşi de prezenţa domnului Alan Carter, secretarul general al IPA, invitaţi, reprezentanţii secţiilor IPA din Bulgaria, Franţa, Grecia şi Ungaria, reprezentanţi ai administraţiei publice a judeţului Hunedoara şi ai mass-media .

2000 – Al II-lea Congres Naţional

In perioada 24-26 septembrie 2000, la Sinaia s-au desfăşurat lucrările celui de al II-lea Congres naţional al IPA -Secţia Română. Au participat reprezentanţii celor 43 de regiuni ce compun secţia naţională, membrii Comitetului Executiv Naţional, invitaţi şi reprezentanţii secţiilor IPA din Germania, Grecia şi a Comitetului de fondare a secţiei IPA din Republica Moldova.
S-a analizat activitatea CEN de la congesul precedent până la zi şi a fost ales un nou Comitet Executiv Naţional. Prin vot secret, au fost aleşi:
– Costică Voicu preşedinte;
– Iulian Medrea secretar general;
– Florian Safta trezorier naţional
– Dumitru Derscanu, Iosif Panduru, Ion Cârlig şi Drăgan Jenică, vicepreşedinţi;

1999 – A III-a Conferinţă Naţională

24-26 septembrie 1999, Mamaia
Am fost onoraţi de prezenţa domnilor Henry-Rolland Thiellement, prim vicepreşedinteal IPA Franţa şi Costas Danusis Grecia

1998 – A II-a Conferinţă Naţională
24-26 septembrie 1998, Timişoara

1997 – Prima Conferinţă Naţională
Septembrie 1997, Poiana Braşov

Primul Congres Naţional
Septembrie 1996, Bucureşti

Alege primul Comitet Executiv Naţional:
preşedinte – Costică Voicu;
secretar general – Iulian Medrea;
trezorier naţional – Florian Safta;
vicepreşedinte – Dumitru Derscanu;
vicepreşedinte –
vicepreşedinte –
vicepreşedinte –
Comitetul Executiv Naţional, în urma hotărârilor Consiliului Naţional intreprinde primele măsuri pentru consolidarea şi dezvoltarea asociaţiei recent constituită.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + twelve =